keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Lokakuu - kirjakuukausi

Lokakuu on kirjanystäville unelmien kuukausi.
Kirjamessut on olleet jälleen kerran Helsingin Messukeskuksessa.
Onneksi voitin liput sinne, niin pystyin käymään kahtena päivänä ihailemassa kirjoja ja myös ostamassa niitä jonkin verran.
Lokakuussa on myös tullut luettua monen monta kirjaa, mistä syystä käsitöitä ei niin paljoa ole tullut tehtyä.













Pidän suunnattomasti jännäreistä, dekkareista ja fantasia-kirjoista. Luen niitä ehkä eniten.
Tietysti luen myös muunlaisiakin kirjoja, mutta kun katson niitä kirjoja joita ostin messuilta suurin osa niistä on dekkareita ja jännäreitä.













Susanna Clarke ; Jonathan Strange & herra Norrell
Nokkela fantasiakirja, joka kertoo kahdesta maagikosta jotka ilmestyvät Englantiin.
Kirjaa on ollut saatavilla kaksilla eri värisillä kansilla (valkoisilla ja mustilla).
Clarke on luonut uskottavan historian teokseensa, jossa on myös alaviitteitä kuten "oikeissakin" historiallisissa teoksissa.
Belinda Bauer ; Hautanummi
Dekkari kertoo 12-vuotiaan pojan ja sarjamurhaajan välisestä kirjeenvaihdosta. Tiedoista joita murhaajalla on ja pojasta joka haluaa auttaa perhettään näillä tiedoilla.
Mario Reading ; Nostradamuksen aikakirjat
Olin lukenut tämän trillerin joskus jo englanninkielisenä, mutta luin sen silti myös suomeksi (vahingossa).
Kirja oli viihdyttävä ja olihan siinä menoa sekä jännittäviä tilanteita. Mutta en silti ollut ihan vakuuttunut lopusta, ehkä jatko-osa on parempi.













Camilla Läckberg ; Kivenhakkaaja
Olen monelle sanonut että ruotsalaiset osaavat kirjoittaa hyviä dekkareita. Ja Läckberg on varmaan yksi parhaista. Juoni vetää mukaansa ja henkilöhahmot ovat uskottavia. Suosittelen tutustumaan tähän ja muihinkin  pohjoismaalaisiin kirjailijoihin.
Gregory Maguire ; Noidan poika
Kirja on Noita-trilogian toinen osa. Ensimmäinen osahan oli Noita, Lännen ilkeän Noidan elämä ja teot. Tästä ensimmäisestä kirjasta on tehty hieno musikaali Wicked, jonka olen nähnyt kaksi kertaa Helsingin kaupunginteatterissa. Tämä teos on nokkela ja kiehtova teos, joka kuvaa päähenkilön kohtaloa hyvän ja pahan välillä.
Ann Cleeves ; The Glass room
Ann Cleeves on tällä hetkellä suosikki dekkarikirjailijani. Tämä kirja on Vera Stanhope-sarjaa ja se oli pakko lukea englanniksi. Messuilta löysinkin ensimmäisen Vera Stanhope-sarjan suomennetun kirjan. Ja mikä parasta TV1:llä alkaa joko vuoden loppupuolella tai ensi vuoden alussa kirjoihin perustuva sarja. Kirjasta ei vaan voi kertoa sen enempää kuin, loistava, loistava, loistava. Kannattaa tutustua myös kirjailijan Shetland-sarjaan.













Teppo Vapaus ; Herra Ylpön sydän
Herra Ylppö on Suomen Rokkiäijä! Tätä kirjaa sai odottaa valmistuvaksi muutaman vuoden, mutta odotus on palkittu.
Micael Dahlén ; Ihmispedot
Kirjailija oli kirjamessuilla kertomassa kirjastaan, mutta mähän missasin sen täysin, ku muistin alkamisajan väärin. Joten ostin kirjan. Professori on tavannut viisi eri murhaajaa (siis ihan oikeeta, ei mitään mielikuvitusjuttuja) ja kertoo heidän tapaamisistaan. Mutta kirja ei mässäile näillä murhilla, vaan paneutuu tutkimaan myös sitä miten raha, julkisuus ja rakkaus liittyy yllättävästikkin näihin murhaajiin ja nykyaikaan.













Chevy Stevens ; Kadonnut
Kirjailijan esikoisromaani, ei kyllä uskoisi. Kirja saa taitavasti kiedottua lumoihinsa (jos näin voi sanoa näinkin kammottavasta aiheesta) joten tää oli luettava kerralla. Psykologinen trilleri kertoo kiinteistönvälittäjän sieppauksesta ja kuinka häntä pidetään vankina. Painajainen on hyytävä, mutta koukuttava.
Ransom Riggs ; Neiti Peregrinen koti eriskummallisille lapsille
Fantasiaromaani kertoo eriskummallisista orpolapsista ja seikkailusta johon päähenkilö heidän kanssaan kulkeutuu. Kirjassa on vintage-valokuvia, jotka luovat tarinaan todentuntua. Kirjan lopussa jää janoamaan lisää seikkailuja näiden eriskummallisten lasten kanssa.

Ei kommentteja: